At finde sin plads –

Flere kunder har udtrykt bekymring om, hvorvidt slagteren lukker. Det har jeg ikke planer om lige nu!
Jeg har gennem et stykke tid måtte konstatere, at omsætningen i forretningens slagterdel er dalende.
Dette skyldes i høj grad supermarkedets indtog på Økologi og Friland, hvilket jo er positivt.

Min langstrakte bekymring går på vores moderne indkøbsadfærd. Nogle få klik på nettet og vi kan få vores varer; Alt fra kød, fisk, grønt, dagligvarer, bøger, vin, blomster, etc. leveret med 1 times interval. Det er jo selvfølgelig smart for den travle familie, at varerne ankommer når vi har tid til at modtage dem.
Fortsætter den digitale indkøbsadfærd med samme hastighed fremadrettet, vil konsekvensen desværre nok være lukning af flere små forretninger. Vi kan jo kigge os lidt omkring i de små by samfund, hvor det lokale forretningsliv er lukket helt ned.
De lokale forretningsdrivende brødføder deres familie, hvorimod MEGA store, indkøbs mekka, all-inclusiv, storcentre, etc. tilgodeser investeringsforeninger, ejendomsselskaber og kapitalfonde, osv.

Jeg skal ikke gøre mig til dommer over hvilken by, byliv og nærmiljø den enkelte ønsker at bo og bevæge sig i. Dog kan jeg selv konstatere at Nørrebronx er ved at  ændre sig voldsomt (den tættest befolket km2 i DK) Ingen eller dårlig tlf. forbindelse (yousee/TDC – Kapitalfond), Bankerne modtager/håndterer ikke kontanter (aktieudbytte), dårlig forbindelse på Dankort terminal (NETS – kapitalfond), posthusene flytter længere og længere væk (Postnord ?????)

Jeg, personligt, har ikke noget ønske om, at mig og min forretning skal styres af kapitalfonde eller aktieudbytte. Så tilbage til spørgsmålet om hvorvidt slagteren lukker –
Ikke for nuværende, men det er klart at jeg ikke kan holde liv i en forretning, der ikke er behov for.
Endnu et spisested er kommet til, nemlig Spiseriet i Guldberg slagter. At finde sin plads til en forretningsmodel hvor jeg kan brødføde min familie

Skal det lokale forretningsmiljø bestå – skal det bruges!

Jan
Guldberg slagter

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *